Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE MUHTARIN ROLÜ SEMİNERİ BODRUM’DA YAPILDI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE MUHTARIN ROLÜ SEMİNERİ BODRUM'DA YAPILDI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 36. Bodrum İstişare Toplantısı Bodrum’da gerçekleştirildi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş öncülüğünde, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye’nin hemen her bölgesinden muhtarlar katıldı. Toplantı kapsamında Azka Otel’de bir de “Uyuşturucu ile Mücadelede Muhtarın Rolü” konulu bir seminer düzenlendi.

Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri, Jandarma Komutanlığı ve Bodrum Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen seminere Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Bodrum Kaymakamı Bekir yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmer, Bodrum Başsavcısını temsilen Hasan Boran Bozdoğan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, Muğla ve ilçelerinden mahalle muhtarları katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz “Muhtarlarımıza böyel hassas bir  konuda seminer düzenlenmesi ve bilgi verilmesi hem toplum hem de muhtarlarımız açısından çok önemli. 32 bin muhtarı temsil eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun ve Federasyon’un yönetiminde yer alan muhtarları Bodrum’da ağırlayan Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a teşekkür ediyorum” dedi. Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş de toplantıyı düzenleyenlere ve Bodrum’da muhtarları ağırlayan Başkan Kocadon’a teşekkür ederek “Tum muhtarlara Muğla’mıza hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

BODRUM’DA DÖRDÜNCÜ TOPLANTI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de konuşmasında “Uyuşturucu ve madde bağımlılığı Türkiye’nin gündeminde yer alan önemli gördüğümüz bir konu. Bu konuya burada parmak basacağız. Emniyet birimlerimiz muhtarların görevlerini aktaracaklar. Bünyesinde 12 federasyon ve 270 dernek bulunan konfederasyonumuz, bu konuda üç toplantı gerçekleştirdi. 2015’te Adıyaman, 2016’da Erzincan’da, geçen ay da Trabzon’da yapılan toplantılar Bodrum’daki bu seminerle dördüncü kez gerçekleştiriliyor. Muhtarlarımızın devlet ile vatandaş arasında önemli bir görev yürüttüğü hepimizce malumdur. Bu mana da 1918 sayılı Kaçakçılığın Men Ve Takibine Dair Kanunun 2. Maddesi belirtildiği üzere mahalle ve köy muhtarları ve ihtiyar heyeti azaları ve köy korucuları; kaçakçılık fiillerini men ve takip ve tahkik ile mükellef memurların bulunmadığı yerlerde, bizzat men ve takip ilen mükelleftirler. Yine 8. Madde de ‘’salahiyetli memurun izni bulunmadığı halde köylerde muhtar veya vekilinin ve bunlar da bulunmadığı takdirde ihtiyar heyetinden iki kişinin huzurunda arama yapmaya yetkili kılınmıştır. Diğer tarafta, 3298 sayılı Uyuşturucu Maddelerle İlgili Kanun 17. maddesi gereği; Köy ve mahalle muhtarları haşhaş ekimi için izin isteyen ekicilerin dilekçelerinin doğruluğunu tasdikle, izin belgesi almadan haşhaş ekenleri tespit etmekle, üretilen haşhaş kapsüllerinin izin belgelerinde gösterilen alım yerleri haricindeki mahallere sevk edilip edilmediğini incelemekle, kontrol ve itiraz heyetlerine doğru bilgi vermekle, bu heyetlerin görevlerini kolaylaştırmakla ve kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı bir durumu mahalli mülki idare amirleri ile Ofise bildirmekle yükümlüdür. Köy ihtiyar heyeti üyeleri ve köy korucuları, bu hususların tatbikinde kanunlara aykırı bir işlemle karşılaştıkları takdirde keyfiyeti bağlı bulundukları mercilere haber vermek zorundadırlar. Böylesine önemli bir konuda muhtarlarımıza bu sorumluluklar kanunen yüklenmiştir. Biz muhtarlarda bu görev ve sorumluluğumuzun bilinci içinde devletimize ve özellikle de kolluk güçlerimize yardımcı olmak zorundayız. Bu sorumluluk bilici içinde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu uyuşturucu ile mücadelede toplum bilincini diri tutmaya devam edecektir” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete ise “Son zamanlarda ülkemizde de görmeye başladığımız okul çağındaki çocuklara yönelik uyuşturucu baronlarının faaliyetlerini görmek mümkün. Emniyet güçleri bu konuda üstün gayreti gösteriyorlar. Tüm devlet birimleri alarm durumunda. Ama bazı konularda Emniyet ya da askeriyenin mücadelesi yeterli olmuyor. Özellikle seçilmişlerin çekirdeği olan muhtarlara büyük rol düşüyor.” diye konuştu .

BODRUM, UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ÜLKESİYLE YARIŞIR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da “Özellikle devletimizin gözü,kulağı, dili olan ve demokrasinin tek başına seçim kazanan mahallesinin, köyünün sevilen, sayılan, inanılan, güvenilen muhtarları Bodrum’umuza hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. Kocadon, şunları söyledi;

“Bodrum Anadolu halkımızın hep merak ettiği yer. Bodrum, yolu sevgiden, birlik beraberlikten geçen, hoşgörüsü yüksek insanların buluştuğu bir yerdir. Bodrum kendi içinde örf ve adetleriyle yaşayan insanlar topluluğudur. Bodrum’umuzu zaman zaman televole kültürüyle yansıtmaya çalışırlar. Bodrum böyle bir Bodrum değil. Uyuşturucu konusunda, dünyanın en medeni ülkesiyle Bodrum olarak yarışırız, kendimizle de gurur duyarız. Çünkü minimum seviyededir. En büyük nedeni, Bodrum devlet protokolü, yerelin ve sivil toplum örgütlerinin birlik beraberlik içinde çalışmasıdr. Biz eğitim, spor ve sağlığa müthiş destek veren bir yerel yönetimiz.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da öncelikle kongre turizminin Bodrum için önemli olduğunu vurgulayarak, turizm sezonunu uzatan bu tür organizasyonların Bodrum’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, “Muhtarlarımız bizim için çok değerli. Hem devletin hem milletin temsilcileri. Demokrasinin temel taşları. Halk tarafından seçilen çok değerli kişiler. Madde bağımlılıığı dünya ve ülkemiz için çok büyük bir sorun. Bir bilgisayar oyunundan 150 çocuğun öldüğünü hepimiz biliyoruz. Çocuklarımızı, geleceğimizi bu bağımlılıklardan kurtarmamız lazım. Toplumdan her kesim bu konuda elini taşın altına koymak durumunda.” dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş da “Uyuşturucu büyük bir bela. Ülkemizde de ilkokullara kadar düştüğü söyleniyor. Bu mücadele sadece devletin değil, toplum içindeki tüm birimlerin, örgütlerin görevi. Bu konuda en büyük görevlerden biri de muhtarlara düşüyor. Devletin toplumla karşılaştığı, yüz yüze geldiği en önemli kurumlardan biri muhtarlar. Muhtarlar bu konuya gereken ihtimamı göstermek durumundalar.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, muhtarlara uyuşturucu ile mücadele konusunda yasal düzenlemeler, mevzuat ve muhtarların görev ve sorumluluklarının anlatıldığı bir seminer verildi. Son Düzenlenme Çarşamba, 11 Nisan 2018 04:44